Wat doen wij

Wij organiseren en ondersteunen culturele en maatschappelijke evenementen en gebeurtenissen, daarbij ligt het accent niet alleen op carnaval en we beperken ons bovendien niet alleen tot Roosendaal en omstreken. 

Op een originele en ludieke wijze presenteren wij ons, meestal met muzikale begeleiding, bij activiteiten die naar onze mening  extra aandacht verdienen.

Wij, een gezelschap louter bestaande uit heren onderscheiden ons in onze kleding. Bolhoed, jacquet, witte shawl en souspieds zijn onlosmakelijk verbonden aan ons. Hierdoor creëren wij een stijlvolle en imposante uitstraling die de waardigheid en klasse van onze vereniging bevestigt.

Door actief in te spelen op actuele ontwikkelingen zullen wij regelmatig de aandacht trekken van ons publiek en zullen deze ons (naar wij hopen) waarderen als een belangrijk instituut dat, naar wij hopen, tot in lengte van jaren zal blijven voortbestaan.


IQ Presentatie-avond

Hét hoogtepunt van ons jaar is zonder enige twijfel de IQ presentatie-avond.
Ondanks het vaste protocol is ieder jaar de presentatie-avond weer verrassend. Het is de verrassing van het politiek, cultureel, maatschappelijk thema dat ludiek uitgewerkt wordt en natuurlijk de uitreiking van de niet minder verrassende GOUDEN BOLHOED.
Ook de vaste entertainers, zoals Mieke Spekman en Bert Mathijssen, en onze spreekstalmeesters zijn niet meer weg te denken op deze bijzondere avond.  

Menigeen, die onze presentatie-avond een maal heeft bezocht, zien we tot ons grote plezier de jaren daarna steeds terugkeren. Ze begrijpen wat we bedoelen met ‘dat speciale IQ-avond gevoel’. Het doet ons deugd dat menigeen jaarlijks toetreedt tot de exclusieve groep ‘Vrienden van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol’.

      

Retraite weekend

Een van de jaarlijks terugkerende activiteiten van het IQ Aarmoei-nieke is het retraite weekend. Dit is een besloten bijeenkomst, strikt voor leden.

 

Wat 1987 begon als een bezinningsweekend in de (jeugd)herberg van Toon Hommel in het Belgische Dochamps is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende happening.

 
Een weekend waarin de leden van het IQ Aarmoei-nieke alle ideeën en details voor het aankomende jaar bespreken en plannen. Dit alles in een goede bourgondische ambiance.

Zomer-Avond-Concert

Een ander hoogtepunt in het jaar is vast en zeker ook ons Zomer-Avond-Concert. Samen met ons kijken velen elk jaar erg uit naar deze IQ-Avond op de cour achter ons repetitielokaal, héérlijk in de open lucht. Deze cour draagt vanaf 2017 de naam “Cour Jef Boonen”, een eerbetoon aan de onvergetelijke eigenaar van Café De Veestallen.

Een sfeervolle avond door de aanwezigheid van onze partnersvrienden en sympathisanten. In een ambiance van gezellige muziek, een onverwacht gastoptreden, of andere verrassingen. En dit alles in de sfeer van een bruin Café. 

    


Fietstocht

Vlak voor de zomer genieten we met onze dames van de jaarlijks terugkerende fietstocht in de Roosendaalse omgeving. Een maal per jaar kunt u ons dus, niet in uniform, tegenkomen op de fiets. Ook onze muziekinstrumenten gaan op deze dag mee, zodat we altijd een vrolijk nummer kunnen blazen op een zomers terras.