Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nieuwjaarsconcert 2022

11 maart om 20:00 - 20:11

Image result for gelukkig nieuwjaar

In ons 50 Jarig jubileum pakken we door!

Na ‘week van Goud’ nu tijd voor ons Nieuwjaarsconcert.

 

Wie nog denkt dat wij van het IQ Aarmoei-nieke een ‘groepje oude mannen van de Kaai zijn’ hebben het mis. De afgelopen carnaval bleek duidelijk wat we met vereende krachten in enkele dagen konden uitrollen. Tóch een sfeervolle uitreiking van onze jaarlijkse Gouden Bolhoed (aan Ad Vos) op een volledig gouden Kaai. Een gouden speurtocht over die zelfde Kaai en op de laatste dag stond daar ineens de Gouden koets. En nu, een kleine week na het leutfeest pakken we  door; want, zo roepen we al even t IQ gaòd aaltij deùr!

 

Aan het begin van ons gouden jubileumjaar lag er een ludiek plan voor een 11 min. durend Nieuwjaarsconcert. Door de toen geldende maatregelen moest het idee de ijskast in. Toen er ineens weer veel kon en mocht stond carnaval op de drempel en kreeg dat begrijpelijkerwijs eerst de aandacht. Nu het askruisje is opgehaald en de feestcafé’s weer gewoon bruine kroegen zijn pakken we meteen door met ons nieuwjaarsplan wat nog steeds op de plank lag. Immers een Jubileumjaar verdient een fatsoenlijke start en dat gaan we nu inhalen. We willen maar al te graag dit 11 min. plan aanbieden aan al onze trouwe vrienden en de stad. In de voorbereiding voor dit ludieke plan waren al tal van éxtra muzikanten benadert om ons te helpen en inmiddels weten ook die van de nieuwe datum. Een fors versterkt IQ zal dus de verrassing verzorgen op vrijdagavond 11 maart a.s.

 

We hebben gekozen voor een ode aan de muzikale grootheden van Roosendaal” zo legt onze secretaris uit. “Dit jaar is het precies 60 jaar geleden dat de Trommelaeren van Roesendaele voor de 2e keer wereldkampioen werden. Dus trekken we, bij hoge uitzondering, van de Kaai naar de Nieuwe Markt, alwaar we het kunstwerk van deze topmuzikanten als decor gebruiken voor ons 11 minuten durend Nieuwjaarsconcert. Voor de carnaval hadden we nog bijna niet gerepeteerd en tijdens de hoogtij dagen klonk vooral leutige muziek uit onze instrumenten. Maar gelukkig is er 1 nummer van de Trommelaeren van Roesendaele wat wij en vele gastmuzikanten goed en graag spelen. En dat zal vrijdag 11 maart a.s. in al zijn hevigheid over de Nieuwe Markt schallen als nooit tevoren. Men moet dus wel ‘op tijd’ op de nieuwe markt staan want het is net zo heftig als snel voorbij. Heel, heel misschien spelen we nog een 2e nummer maar daar blijft het echt bij”.

 

Tot slot heeft onze secretaris nog wel enige zorgen. “De sfeerverlichting op het kunstwerk kan nog voor een heftige teleurstelling zorgen. Het blijkt nl. voor de gemeente al heel lang een gekend probleem. Soms gaat de verlichting aan, soms blijft hij uit……  dus hij duimt dat de oplossing hiervoor de komende dagen alsnog uit de hoge (bol)hoed komt.

Maar u weet het ‘t IQ gaòd aaltij deùr!

Nieuwsjaarconcert IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol                                                                     

Vrijdag 11 maart, 20.00 uur, Nieuwe Markt.

Gegevens

Datum:
11 maart
Tijd:
20:00 - 20:11

Locatie

Nieuwe markt
Nieuwe Markt
Roosendaal, Nederland