Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Zwaaigatconcert

6 mei, 2023 om 20:00 - 21:45

Binnenkort gaat het gebeuren…. 

En de bruggen gaan open. Belangrijke bruggen/boten/toegangsinfo onderaan dit bericht!

De meest recente informatie plaatsen we snel op onze facebook pagina (www.facebook.com/iqaarmoeinieke) maar ook hier kort en snel eerst maar even de belangrijkste zaken op een rij

 • Aanvang STIPT 20.00 uur, geen toegangskaartje nodig, gratis entree.
 • Einde programma (schatten we) ± 21.45 uur. 
 • Breng zelf een kussentje mee, dat zit lekkerder op die (koude) betonnen trappen.
 • Uw drankje bij de horeca kan alleen digitaal betaald worden (cards only). Rondom de bar is ook de geplande after-party, dus blijf gezellig iets drinken.
 • Kom bij voorkeur op de fiets of te voet, anders…..parkeer uw auto op het Kadeplein of tegenover de Curio School.
 • Tot slot, kom op tijd, want ja, er zijn wat straten rondom het zwaaigat afgesloten.

= = = = = =

Het idee ligt al heel wat jaren op de plank, maar door allerlei omstandigheden kwam het er steeds niet van. In september 2018, onder de vlag van de festiviteiten rondom ‘Roosendaal 750-jaar’, was het bijna zover, totdat blauwalg het evenement dwong naar het suikerplein. Dat was een héle mooie avond maar we hebben een plan, we willen IN het Zwaaigat.

Daarna lagen er vernieuwde plannen maar kon er door het coronavirus niets met zekerheid georganiseerd worden dus bleef wederom het échte plan in de kast.

Maar nu in 2023, is corona gelukkig redelijk ‘onder controle’, weten we dat blauwalg vooral aanwezig is v.a. de zomermaanden dus hebben we onze pijlen staan op zaterdag 6 mei 2023.

Zwaaigatconcert 2018 (op het Suikerplein)

In de nieuwe wijk ‘Stadsoevers’ rondom het ‘Vlietpark’ zal het dan eindelijk gaan gebeuren. Een gratis toegankelijk evenement voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom in een bootje op het water, staand langs de waterkant of zittend op de trappen die bij het zwaaigat de natuurlijke tribune vormen. Inmiddels kunnen we de namen met u delen van de samenwerkingen die we hebben weten te maken voor deze happening.

Behalve het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol, wat inmiddels alweer uit 22 man bestaat, werken ook de onderstaande personen mee.

 • Stef Broos
 • Marion Emmerik
 • Martine van de Kar
 • Claude Covemaeker
 • Folks- & shantiekoor Chanteymen
 • Tamboerkorps St. Cecilia

Serieuze namen welke we gegoten hebben in een verrassend programma waarmee we u hopen te verrassen. Bedenk daarbij nu alvast dat u bij aankomst nog verrast zult worden met attributen voor actief ‘mee doen’ en de aanwezigheid van meezingteksten en wij zien een heus spektakel voor ons. Ons doel is dat we u huiswaarts sturen met een gevoel van ‘dat was een leutig feestje’.

U kunt er dus op rekenen dat u zult genieten van een ongekende ambiance, dat u gezellig kunt meezingen met gekende en speciale Zwaaigat nummers of zult wegdromen bij de rustige klanken van een emotioneel lied over onze stad. Het komt allemaal voorbij.

Volop zwaaien in 2018

Onze vraag aan u, kom naar het Zwaaigat en ben erbij. Dat kan in uw boot(je) waardoor u ‘op de eerste rij’ kunt genieten, maar ook voor niet bootbezitters is er volop plaats. De natuurlijke trappen zijn de tribune en ook de kademuren zijn beschikbaar. Uw eigen zitkussentje meenemen is misschien we handig.

We trappen af om 20.00 uur, en geloof ons, hier wil je bij zijn. We beloven u een unieke ervaring!

Zéér belangrijke kapitein/bruggen informatie: 

 • Om helemaal in het nieuwe Roosendaalse Zwaaigat te komen moet u uiteindelijk nog 2 bruggen passeren en dat regelen we (in goed overleg met de gemeente) als volgt voor u:
 • Om  18.50 uur gaat de eerste brug 1x open voor alle dán wachtende boten. Zorg dus dat u “in lijn” klaar ligt voor de eenmalige entree tot het nieuwe Zwaaigat van Roosendaal. 
 • Na afloop van het Zwaaigatconcert gaat diezelfde hefbrug wederom 1x open en wel om 22.20 uur daarna is het écht ‘over & out’. Dus (ook) voor de terugweg => zorg dat u wederom ruim op tijd ‘in lijn’ ligt anders kunt u er pas weer uit bij de aankomst van Sinterklaas.
 • De tweede brug, de gele rolbrug, hanteert dezelfde tijden, hij gaat ook open om 18.50 uur en sluit ook weer om 22.20 uur.
 • Boten die een doorvaarhoogte hebben van minder dan 1.30 mtr. passen onder de hefbrug (Jan Vermeerlaan) en de gele rolbrug over de Vliet door, dus die kunnen (in goed overleg met de wachtende boten) zelfstandig doorvaren richting het nieuwe Zwaaigat. 
 • Voel u welkom. U moet misschien ‘even in lijn wachten’ maar het is een unieke mogelijkheid om zó ver Roosendaal binnen te varen én we hebben u er heel graag bij op 6 mei a.s.

Gegevens

Datum:
6 mei, 2023
Tijd:
20:00 - 21:45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *